Genieten op De Wijde Blick

Omgeving

Overnachten vlak bij Keukenhof

Overnachten vlak bij Keukenhof

Keukenhof is open van 23 maart tot 21 mei 2017

Keukenhof, het leukste en fleurigste dagje uit! Dit voorjaar staan meer dan 7 miljoen bloembollen in bloei met wel 800 verschillende soorten tulpen. Een unieke en onvergetelijke belevenis.
Naast de ruim 32ha aan bloemen kunt u genieten van spectaculaire bloemenshows, verrassende inspiratietuinen, unieke kunstwerken en geweldige evenementen. Vergeet vooral de Tulpomania tentoonstelling in het Juliana Paviljoen niet. 

Het thema van 2017 wordt nog nader bekend gemaakt. Houdt de site van Keukenhof goed in de gaten! 

Keukenhof is ook voor kinderen een groot feest. Met de gratis speurtocht, een kinderboerderij, doolhof en speeltuin vermaken zij zich opperbest.

Een heerlijk dagje uit voor het hele gezin. Tot ziens in Keukenhof!

Bloemencorso Bollenstreek 20 tot en met 24 april 2016

Van 19 april tot en met 23 april 2017 is het Corsoweek in de Bollenstreek. Van 19 april tot en met 21 april 2017 worden de praalwagens gestoken in de Klinkenberghal.

Vrijdagavond 21 april rijdt het verlichte Bloemencorso door Noordwijkerhout.

Op zaterdag 22 april 2017 vertrekt het Bloemencorso om 09.30 uur vanaf de Wilhelminaboulevard in Noordwijk naar Haarlem. Evenals vorig jaar zal het corso ook langs Keukenhof rijden.

Het corso komt 's avonds rond 21.30 uur verlicht het centrum van Haarlem binnen. Zondag 23 april 2017 staan de praalwagens op de Gedempte Oude Gracht/Nassaulaan opgesteld.

Behalve dat het Bloemencorso van de Bollenstreek het enige evenement van dit kaliber is dat zich afspeelt in het voorjaar, is het eveneens het enige corso dat wordt opgebouwd met bolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen. Niet voor niets wordt het Bloemencorso van de Bollenstreek ook wel het gezicht van de lente genoemd, want geen corso kan zich meten met de unieke lentekleuren en geuren die dit omgeeft.

De optocht bestaat uit zo'n twintig praalwagens en wel meer dan dertig rijk met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens. Voor een extra feestelijke uitstraling wordt de stoet begeleid door muziekkorpsen. Langs de gehele route is er voldoende ruimte voor de vele honderdduizenden bezoekers.

Terug